Logo

Keresztény vállalkozók és cégvezetők gyűjtése az ukrajnai menekültek megsegítésére

Legyünk hatékonyak a segítségnyújtásban is! 

CSATLAKOZZON ÖN IS GYŰJTÉSÜNKHÖZ! (Ugrás az adományozáshoz)

Adományunk közvetlenül a helyszínre jut el:
a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalján végzett munkáját támogatja az ÉrtékMegőrző Hálózat (ÉrMe Hálózat)

Image

Kárpátalja a válsághelyzetben

Kárpátalja is kritikus helyzetbe került az orosz-ukrán fegyveres konfliktus következtében. A háború elől Nyugat felé menekülő emberek egy része Kárpátalján át, Magyarország felé igyekszik – a menekülthullám ezt a térséget, mint határvidéket is terheli. A szállítás és az alapszolgáltatások is akadoznak, egyre nagyobb gond van az élelmiszer-ellátással, a fűtési és vízellátási hálózat működésével.

 

Hogyan tudunk segíteni?

Az ukrán helyzetet közelről ismerők figyelmeztetnek: egyéni segélyakciókba senki ne kezdjen, ha csak nincs közvetlen helyi kapcsolata. A határon való átjutás nehézségekbe ütközhet, s ugyanígy a visszajutás is (kilométeres sorokban várakoznak a járművek és az emberek a határállomásokon). Olyan megbízható karitatív szervezethez érdemes eljuttatnunk adományainkat, amelyik helyben, nagy hagyománnyal működik, vezetői, aktivistái jól ismerik a helyi viszonyokat.

Image

A beregszászi máltaiaknak küldünk adományt

A keresztény vállalkozók és cégvezetők ÉrMe Hálózata évek óta támogatja a Kárpátalján működő Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat munkáját kisebb-nagyobb adományokkal (legutóbb, 2019-ben a sérült gyerekek ellátását és fejlesztését szolgáló helyi egészségügyi program elindításához járultunk hozzá). Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani helyzetben is hatékonyan fogják felhasználni a hozzájuk eljutó adományokat.

 
Segítőpontok a határ mindkét oldalán:

A kárpátaljai Máltai Szeretetszolgálat máris kialakított az ukrán-magyar határ mindkét oldalán olyan mobilpontokat, amelyek a magyarul nem tudó menekülteket is segítik!

Image

Fogjunk össze, vállalkozóként egységesen támogassuk az ukrajnai menekülteket!

 Erre van szükségük a menekülteknek:
• tartós élelmiszer
• takaró, pokróc
• hálózsák
• és pénz

Az ÉrMe Alapítványhoz befolyó támogatást teljes egészében a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálaton keresztül juttatjuk el a rászorultakhoz.

Kérjük, az adományozáshoz töltse ki az alábbi űrlapot!